PSK poskytne SpŠChP v Humennom 100.000 eur na zaplatenie dlhu

11.08.2009 Humenné

Prešov 11. augusta (TASR) – Úrad Prešovského samosprávneho kraja (PSK) ešte v priebehu tohto týždňa poskytne Strednej priemyselnej škole chemickej a potravinárskej (SpŠCHP) v Humennom dotáciu na uhradenie dlhu vo výške ...
Marta Sibalová z tlačového oddelenia PSK dnes informovala TASR, že najväčšiu časť dlhu školy tvoria neuhradené faktúry za energie. Keďže pretrvávajúce finančné problémy, ohrozovali existenciu školy, predseda PSK Peter Chudík sa 7. augusta stretol s vedením a Radou školy, aby sa dohodli na spoločnom postupe.
Výsledkom rokovania bol prísľub župana, že vyšší územný celok poskytne škole peniaze na prekonanie finančných problémov, nakoľko regionálna samospráva má záujem, aby školské zariadenie fungovalo aj naďalej. Chudík očakáva, že do dvoch týždňov dostane od vedenia návrh na celkovú reštrukturalizáciu školy a zoznam opatrení na zníženie nákladov a zvýšenie príjmov.
Predseda PSK plánuje na septembrovom zasadnutí zastupiteľstva predložiť poslancom aj návrh ohľadom navýšenia finančnej dotácie pre Vihorlatskú knižnicu v Humennom. V uplynulých dvoch rokoch PSK investoval do humenskej knižnice takmer 531.000 eur (16 miliónov Sk), pričom 492.200 eur (14,83 milióna Sk) bolo určených na rekonštrukciu objektu a zateplenie budovy a 38.556 eur (1,16 milióna Sk) na stavebné úpravy v interiéri.
Počas prác sa však po odkrytí stien na budove objavili nové stavebné nedostatky, ktoré si vyžiadajú ďalšie úpravy, a tým aj dodatočné náklady vo výške viac ako 25.000 eur (753.150 Sk). V tejto súvislosti je potrebné v priebehu najbližších týždňov vypracovať presnú špecifikáciu prác, aby mohli poslanci rozhodnúť o poskytnutí ďalších finančných prostriedkov.
 

Vyberte región